diumenge, 30 d’abril del 2017

TÀRTAR DE TONYINA VERMELLA



Per evitar els anisakis es recomana congelar el peix durant 48h. 
Jo prefereixo comprar-lo congelat perquè el sistema que utilitzen és més ràpid i a una temperatura més baixa, evitant la pèrdua de color i textura.

Ingredients (2 persones):
  • 250 g tonyina vermella (llom).
  • 1 ceba tendre.
  • El suc de mitja llima.
  • 3 cullerades de postra de salsa de soja en crema.
  • 1 cullerada d'oli de sèsam.
  • 1 cullerada de cafè de wasabi.
  • 1 cullerada de cafè de gingebre (ratllat).
  • Llavors de sèsam (al gust).
  • 6 cogombrets amb vinagre.
  • Oli d'oliva verge extra.
  • Sal i pebre rosa.
 
Elaboració:

Amb un ganivet, ben esmolat, tallar la tonyina a trossets molt petits i posar-la en un bol. Tallar la ceba i els cogombret també ben petits.

Afegir tots els ingredients en el bol de la tonyina, barrejar-los bé i cobrir el bol, amb una mica de film transparent, per desar-lo en la nevera (durant 2 hores) perquè quedi ben confitat. 

Col·locar el tàrtar en el plat utilitzant un motlle d’emplatar i guarnir al gust, per exemple amb ceba tendre i tomàquet de pebrot.