El color d’aquest arròs s’aconsegueix
amb molta paciència ja que la ceba s’ha de fer molt lentament (durant
aproximadament dues hores) i vigilant que no s’enganxi.
Ingredients (4 persones):
- 500 g arròs bomba.
- 300 g costella de porc.
- 200 g salsitxes petites.
- 1 ¼ l brou de carn o vegetal.
- 2 cebes grans.
- 3 tomàquets madurs.
- 2 grans d'all.
- Oli d'oliva verge extra.
- Safrà, sal i pebre.
Elaboració:
Tallar les cebes en juliana, molt fina, i coure-la en
una paella amb oli d'oliva, a foc molt lent, durant 2 ó 3 hores fins que la
ceba sigui negre i tingui la textura d’una melmelada. Reservar-la.
Tallar els alls ben petits i ratllar el tomàquet. En
una paella de fer l’arròs sofregir els alls, la costella, les salsitxes i el
tomàquet. A continuació, incorpora l’arròs i remenar, una mica, tots els
ingredients.
Afegir el brou i la ceba negra i deixar coure el
conjunt, a foc fort, durant 5 minuts. Salpebrar, afegir uns fils de safrà i
seguir la cocció, a foc mig, fins que estigui cuit l’arròs.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada