diumenge, 30 d’abril del 2017

ARRÒS NEGRE DE MUNTANYA



El color d’aquest arròs s’aconsegueix amb molta paciència ja que la ceba s’ha de fer molt lentament (durant aproximadament dues hores) i vigilant que no s’enganxi.

Ingredients (4 persones):
  • 500 g arròs bomba.
  • 300 g costella de porc.
  • 200 g salsitxes petites.
  • 1 ¼ l brou de carn o vegetal.
  • 2 cebes grans.
  • 3 tomàquets madurs.
  • 2 grans d'all.
  • Oli d'oliva  verge extra.
  • Safrà, sal i pebre.

Elaboració:

Tallar les cebes en juliana, molt fina, i coure-la en una paella amb oli d'oliva, a foc molt lent, durant 2 ó 3 hores fins que la ceba sigui negre i tingui la textura d’una melmelada. Reservar-la.

Tallar els alls ben petits i ratllar el tomàquet. En una paella de fer l’arròs sofregir els alls, la costella, les salsitxes i el tomàquet. A continuació, incorpora l’arròs i remenar, una mica, tots els ingredients.

Afegir el brou i la ceba negra i deixar coure el conjunt, a foc fort, durant 5 minuts. Salpebrar, afegir uns fils de safrà i seguir la cocció, a foc mig, fins que estigui cuit l’arròs.