El fricandó és un plat tradicional de la
cuina catalana que s’acostuma a deixar fet el dia abans.
Els filets prims de
carn de vedella s’acompanyen de moixernons o cama-secs.
Ingredients (4 persones):
- 800 g carn de vedella (tallada per fricandó).
- 300 g moixernons secs.
- 1 ceba.
- 2 grans d'all.
- 1 tomàquet madur.
- Brou o aigua.
- Farina.
- Oli d'oliva verge extra.
- Sal i pebre.
Elaboració:
Posar els moixernons en remull durant dues hores.
Mentrestant ratllar la ceba i el tomàquet i tallar els alls en làmines primes.
En una cassola fregir la carn (prèviament salpebrada i
enfarinada) fins que estigui daurada per les dues cares. En el mateix oli
sofregir la ceba, l’all i una culleradeta de farina. Acabar el sofregit amb el
tomàquet i incorporar de nou la carn.
Cobrir tots els ingredients amb brou o
aigua i deixar-los bullir durant 10 minuts. Afegir els moixernons junt amb l’aigua
del remull i mantenir la cocció durant mitja hora, vigilant que no s’enganxi.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada