dissabte, 29 d’abril del 2017

FRICANDÓ



El fricandó és un plat tradicional de la cuina catalana que s’acostuma a deixar fet el dia abans. 
Els filets prims de carn de vedella s’acompanyen de moixernons o cama-secs.

Ingredients (4 persones):
  • 800 g carn de vedella (tallada per fricandó).
  • 300 g moixernons secs.
  • 1 ceba.
  • 2 grans d'all.
  • 1 tomàquet madur.
  • Brou o aigua.
  • Farina.
  • Oli d'oliva verge extra.
  • Sal i pebre.

Elaboració:

Posar els moixernons en remull durant dues hores. Mentrestant ratllar la ceba i el tomàquet i tallar els alls en làmines primes.

En una cassola fregir la carn (prèviament salpebrada i enfarinada) fins que estigui daurada per les dues cares. En el mateix oli sofregir la ceba, l’all i una culleradeta de farina. Acabar el sofregit amb el tomàquet i incorporar de nou la carn.

Cobrir tots els ingredients amb brou o aigua i deixar-los bullir durant 10 minuts. Afegir els moixernons junt amb l’aigua del remull i mantenir la cocció durant mitja hora, vigilant que no s’enganxi.