dijous, 13 d’abril del 2017

EMPANADA DE CARN




L’empanada és un plat tradicional dels països de parla hispana. 

N’hi ha una gran varietat: verdures, carn, formatge, tonyina... i cada cuiner li dóna el seu toc personal.





Ingredients (4 persones):
  • 2 plaques (rectangulars) de massa per empanada.
  • 500 g carn picada de vedella.
  • 300 g ceba.
  • 4 pebrots verds.
  • 300 g tomàquet fregit.
  • 2 dents d’all.
  • 1 cullerada de cafè de pimentó de La Vera picant.
  • Julivert, pebre i sal.
  • Oli d’oliva verge extra.


Elaboració:

Tallar les cebes i els pebrots en juliana i sofregir-ho, a foc suau. A continuació, afegir-hi el tomàquet. Mentrestant, salpebrar la carn i saltejar-la en una paella a part. Incorporar-la, junt amb el pimentó de La Vera, a la salsa perquè agafi el sabor del conjunt.

Col·locar una de les plaques en el motllo o la safata del forn, prèviament engreixat. Posar-hi al damunt el farcit i cobrir-ho amb l’altre placa, pressionant i trenant tot el voltant. Pintar-la amb ou batut i amb un escuradents fer diversos forats perquè la massa no s’infli.