L’empanada és un plat tradicional dels
països de parla hispana.
N’hi ha una gran varietat: verdures, carn, formatge,
tonyina... i cada cuiner li dóna el seu toc personal.
Ingredients (4 persones):
- 2 plaques (rectangulars) de massa per empanada.
- 500 g carn picada de vedella.
- 300 g ceba.
- 4 pebrots verds.
- 300 g tomàquet fregit.
- 2 dents d’all.
- 1 cullerada de cafè de pimentó de La Vera picant.
- Julivert, pebre i sal.
- Oli d’oliva verge extra.
Elaboració:
Tallar les cebes i els pebrots en juliana i
sofregir-ho, a foc suau. A continuació, afegir-hi el tomàquet. Mentrestant,
salpebrar la carn i saltejar-la en una paella a part. Incorporar-la, junt amb
el pimentó de La Vera, a la salsa perquè agafi el sabor del conjunt.
Col·locar una de les plaques en el motllo o la safata
del forn, prèviament engreixat. Posar-hi al damunt el farcit i cobrir-ho amb
l’altre placa, pressionant i trenant tot el voltant. Pintar-la amb ou batut i
amb un escuradents fer diversos forats perquè la massa no s’infli.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada