Prefereixo la tripa de xai perquè és més
tendre i de gust més delicat.
Aquest plat és per un migdia en que no tinguem
obligacions a la tarda per poder fer una bona sobretaula.
Ingredients (4 persones):
- 400 g tripa de xai (cuita).
- 400 g cap de vedella (cuit).
- 300 g cigrons (cuits).
- 150 g xoriço picant.
- 1 ceba mitjana.
- 2 alls.
- 1 bitxo picant.
- 1 cullerada de cafè de pimentó de La Vera picant.
- 400 g tomàquet fregit.
- Picada: 1 all, julivert, ametlles, avellanes i pa torrat.
- Oli d'oliva verge extra.
- Sal.
En una cassola saltejar la ceba i els alls tallats ben
petits. A continuació, afegir el xoriço a rodanxes remenar-ho tot, una mica, i
incorporar el tomàquet, el bitxo, el pimentó de La Vera, els cigrons, el cap i
la tripa. Es pot afegir una mica de brou per alleugerir la salsa. Quan torni a
bullir posar-hi la picada, rectificar de sal i deixar-ho coure, aproximadament, 5 minuts.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada