dijous, 13 d’abril del 2017

CAP I TRIPA AMB CIGRONS



Prefereixo la tripa de xai perquè és més tendre i de gust més delicat.

Aquest plat és per un migdia en que no tinguem obligacions a la tarda per poder fer una bona sobretaula.


Ingredients (4 persones):
  • 400 g tripa de xai (cuita).
  • 400 g cap de vedella (cuit).
  • 300 g cigrons (cuits).
  • 150 g xoriço picant.
  • 1 ceba mitjana.
  • 2 alls.
  • 1 bitxo picant.
  • 1 cullerada de cafè de pimentó de La Vera picant.
  • 400 g tomàquet fregit.
  • Picada: 1 all, julivert, ametlles, avellanes i pa torrat.
  • Oli d'oliva verge extra.
  • Sal.
Elaboració: 

En una cassola saltejar la ceba i els alls tallats ben petits. A continuació, afegir el xoriço a rodanxes remenar-ho tot, una mica, i incorporar el tomàquet, el bitxo, el pimentó de La Vera, els cigrons, el cap i la tripa. Es pot afegir una mica de brou per alleugerir la salsa. Quan torni a bullir posar-hi la picada, rectificar de sal i deixar-ho coure, aproximadament, 5 minuts.