dissabte, 8 d’abril del 2017

CARGOLS AMB CONILL



Combinació perfecte per dinar un diumenge.

Aquest plat és millor fer-lo el dia abans perquè tant els cargols com el conill quedin ben confitats amb la salsa.

 Ingredients (4 persones):

  • 1 kg cargols.
  • 1/2 conill.
  • 150 g xoriço picant.
  • 100 g cansalada viada tallada a tires.
  • 1 ceba mitjana.
  • 5 grans d'all.
  • 2 tomàquets mitjans.
  • 1 cullera de cafè de pimentó picant.
  • 1 picada d'all, julivert, ametlles, avellanes i pa torrat.
  • 1 bitxo picant.
  • 1 fulla de llorer.
  • 1 got de vi negre.
  • 1 branqueta de farigola.
  • Sal i pebre.
  • Oli d’oliva verge extra.

Elaboració:

Netejar molt bé el cargols i bullir-los amb una mica de sal, la branqueta de farigola i el bitxo fins que estiguin ben tendres. Un cop cuits escorre'ls i reservar el brou de la cocció.

En una cassola rostir el conill (tallat a trossos petits) junt amb la ceba, 4 grans d’all, els tomàquets i la fulla de llorer. Quan estigui ben daurat afegir-hi el xoriço,  la cansalada i el got de vi. Un cop evaporat el vi es poden afegir els cargols i dos cullerots del brou reservat.

Preparar una picada  amb: l’all, el julivert, el pimentó picant, les ametlles, les avellanes i el pa torrat. Afegir-la a la cassola i passats 5 minuts ja està llest el menjar.