La tinta i la melsa de la sípia li donen el
color i el gust característic en aquest arròs.
Es pot acompanyar d’una mica d’allioli.
Ingredients (4 persones):
- 500 g arròs bomba (Delta de l'Ebre o Pals).
- 1 sípia mitjana (aprox. 500 g).
- 300 g costella de porc.
- 1 ¼ l fumet de peix.
- 1 ceba mitjana.
- 2 grans d'all.
- 3 tomàquets madurs.
- Oli d’oliva verge extra.
- Sal, pebre i safrà.
Elaboració:
Rentar la sípia i tallar-la a daus (reservant la melsa
i la tinta). Picar la ceba i els alls ben petits i ratllar els tomàquet.
En una paella de fer l’arròs, sofregir la ceba i els
alls, afegir la sípia i la seva melsa. Mentrestant, en una paella a part, fregir
la costella i, un cop daurada, afegir-la a la resta d’ingredients.
A continuació incorporar l’arròs i remenar, una mica,
tots els ingredients. Afegir el fumet de peix amb la tinta i deixar-ho coure, a foc fort, aproximadament
6 minuts. Salpebrar-ho i posar-hi uns fils de safrà. Seguir la cocció, a foc
mig, fins que estigui llest. Abans de servir, deixar-ho reposar 5 minuts.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada