dimarts, 11 d’abril del 2017

ARRÒS NEGRE AMB SÍPIA I COSTELLA




La tinta i la melsa de la sípia li donen el color i el gust característic en aquest arròs. 

Es pot acompanyar d’una mica d’allioli.



Ingredients (4 persones):
  • 500 g arròs bomba (Delta de l'Ebre o Pals).
  • 1 sípia mitjana (aprox. 500 g).
  • 300 g costella de porc.
  • 1 ¼  l fumet de peix.
  • 1 ceba mitjana.
  • 2 grans d'all.
  • 3 tomàquets madurs.
  • Oli d’oliva verge extra.
  • Sal, pebre i safrà.
 

Elaboració:

Rentar la sípia i tallar-la a daus (reservant la melsa i la tinta). Picar la ceba i els alls ben petits i ratllar els tomàquet. 

En una paella de fer l’arròs, sofregir la ceba i els alls, afegir la sípia i la seva melsa. Mentrestant, en una paella a part, fregir la costella i, un cop daurada, afegir-la a la resta d’ingredients. 

A continuació incorporar l’arròs i remenar, una mica, tots els ingredients. Afegir el fumet de peix amb la tinta  i deixar-ho coure, a foc fort, aproximadament 6 minuts. Salpebrar-ho i posar-hi uns fils de safrà. Seguir la cocció, a foc mig, fins que estigui llest. Abans de servir, deixar-ho reposar 5 minuts.