dimecres, 5 d’abril del 2017

CARGOLS EN SALSA


Els cargols són un plat per menjar en companyia d'un bon vi i de bons comensals. Persones que gaudeixen de la conversa, de xarrupar els cargols i sucar-hi pa a la salsa. 

Aquest plat guanya molt més si el fem el dia abans.

Ingredients (4 persones):


  • 1,200 kg de cargols.
  • 150 g xoriço picant.
  • 50 g pernil a tires.
  • 100 g cansalada viada a tiras
  • 1 ceba mitjana (picada)
  • 500 g tomàquet fregit.
  • 1 pebrot vermell, verd i groc a tiras.
  • 1 bitxo.
  • 1 branqueta de farigola. 
  • Oli d'oliva verge extra.
  • 1 cullera de cafè de pebre vermell de la Vera picant.
  • Sal.

Elaboració:

Netejar molt bé els cargols i posar-los a bullir amb una mica de sal, la branca de farigola i el bitxo fins que estiguin tendres. Un cop cuits, escorre'ls però reservar el brou de la cocció. 

En una cassola saltejar la ceba i, a continuació, els pebrots. Afegir la cansalada viada, el xoriço i el pernil. Tot seguit incorporar-hi el tomàquet i el pebre vermell picant. Posar-hi els cargols i una mica del brou de la cocció fins obtenir una salsa lleugera. Rectificar de sal.